Minnesstund

Ordna begravning

Minnesstunden - ett andrum

En minnesstund hålls ofta direkt efter begravningsceremonin. Den har en viktig funktion eftersom en begravning kan vara ansträngande och väcker många tankar. Minnesstunden ska bli ett andrum så att alla kan få bearbeta sina intryck tillsammans med andra som befinner sig i samma sinnesstämning

En minnesstund kan hållas på en restaurang, i ett församlingshem, i bostaden eller annan lämplig plats. Det man bjuder på kan variera med allt från kaffe och kaffebröd till en hel middag. Tillsammans med dig avgör vi vad som passar med hänsyn till lokal, tid på dagen, gästernas ålder och antal samt ekonomi. Varför inte bjuda på den avlidnes favoritmat. 

Minnesstunden är en viktig del av begravningen. Inbjudan kan ske via dödsannonsen eller i en speciell inbjudan, muntligt eller skriftligt.

Planering av minnesstunden kan tex innebära placering vid borden. Att få hjälp av någon med ett värdskap kan underlätta både för de närmaste och gästerna.

Det kanske ska ordnas ett minnesbord med fotografi och blommor eller musik skall spelas under minnesstunden.

Värden kan se till att gästerna hälsas välkomna till bords, ge ordet när ev tal skall hållas och om/när uppläsning av minnesgåvor eller annat skall ske.

Kontakta oss


0224-870 80


Skicka e-post

​Vi finns här för dig

Öppet kl 9-16

Ring eller besök oss vardagar 9-16. Vi har jour på nätter och helger för hämtning av avliden i bland annat Sala, Heby och omnejd. Vill du komma i kontakt med oss för en hämtning, ring på vårt ordinarie telefonnummer.

Anmälan till minnesstund

© BERGQVISTS BERGRAVNINGSBYRÅ
Partners